I DanHoney er vi alle biavlere og producenter af honning. I biavlssæsonen er vi nok mere sammen med vores bier end med familien. Det er fordi vi ”brænder” for, og er stolte af vores arbejde. Mange års erfaring har gjort os gode til at passe bier og høste honning, men afsætningen er igennem tiden blevet overladt honning forhandlere, der efter forarbejdning har videresolgt til detailhandlen. Naturligvis afsætning uden kontrol og indflydelse fra vores side.
Som en konsekvens heraf har DanHoney nu valgt at tage det fulde ansvar for den honning, vi høster i gruppen. Dermed samler og tapper vi honningen selv.
Vi beslutter også selv, hvor vores honning skal sælges og har indflydelse på markedsføringen. Den proces, som vi nu selv styrer, giver os en enestående mulighed for at sikre kvalitet og sporbarhed i forhold til tidligere. Vi har nu fuld kontrol over processen fra biernes indsamling til forbrugernes bord. Indflydelsen på kvalitet, testning og salg gør vejen fra vores bistader til kunderne kortere og mere kontrolleret. Nærmest som ”jord til bord” princippet.
Den honning vi høster i DanHoney, stammer fra vilde blomster i de vestsjællandske moser og skove, samt blomster besøgt af bierne ved bestøvning af frugtplantager, kløver- og rapsmarker. Dette gør honningen fra DanHoney aromatisk og velsmagende. I forbindelse med slyngningen af honningen udtages der prøver der sendes til kvalitetskontrol på autoriseret tysk laboratorium. Dette gentages i forbindelse med tapningen. Alt i alt for a sikre et 1. klasses produkt.
Vi er glade for at de 150 mio. bier vi har i DanHoney, ikke blot producerer honning og bestøver kulturplanter, men tager dermed aktiv del i opretholdelsen af biodiversiteten i den danske natur, som vi jo alle holder så meget af.
---- Fra Danske Bier ----
---- Forår ----
---- Frugtplantage ----
---- Sensommer ----
---- Af Dansk Honning ----
---- Af Dansk Honning ----